Hallandsposten om Morfars folkfest

Foto: Emma Hasselgren

Foto: Emma Hasselgren

Såhär skrev Hallandsposten om Morfars folkfest’s första dag:

Fredagsfeeling på Morfars folkfest

MUSIK. Lite sol, några sånger och en hel del cirkuskonster var först ut i fredagsprogrammet på årets version av Morfars folkfest på Lilla torg.

Lördagen har lovat ösregn, men fredagskvällen var ljum och härlig för alla de som befann sig i Halmstads centrum. På Lilla torg växer en liten skara människor till allt större klungor när Anna-Frida Agardson och Christof Jeppsson intar scenen på Morfars folkfest.

Spelningen med lokala hiphopförmågan Sebastian har tyvärr ställts in i sista stund så det blir i stället Anna-Fridas uppgift att kicka i gång kvällen med lite skön, avslappnad gitarrpop. Inledande Friction är en trevlig liten popbit och som avslutning kör hon stämsång ihop med Christof i stiliga Glass.

Medan Anna-Frida går av scenen förbereder sig den kanadensiska duon The Kif-Kif Sisters, inlånade från gatuteaterfestivalen, för sin lilla clownshow mitt på kullerstenen. Nu har det börjat bli riktigt trångt på torget och de människor i alla åldrar – sällan ser jag så många barn som på denna folkfest – som kommit hit kan även se fram emot den afrikanska slagverksensemblen Fankaba, Indy and the Jones, Governor Andy och The Royal Concept i kväll.

Arrangören Christof Jeppsson är peppad på programmet och nöjd med tillströmningen av folk.
– Jag kompar nästan alla artister och vi satsar mycket på att lyfta fram lokala förmågor. Men Thomas Di Leva är en av mina stora idoler så det ska förstås bli fantastiskt roligt att lira med honom.

Lördagens Di Leva-konsert föregås av bland andra Oliver Reid, Essa Cham, Paulo Mendonca och Laila Adele.

Vill du läsa artikeln på Hallandspostens egna hemsida? Gå in på på www.hallandsposten.seFredagsfeeling på Morfars folkfest.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>